(Junior) Systeembeheerder

Ben jij de (Junior) Systeembeheerder die wij zoeken, die er zorg voor draagt dat onze klanten en collega’s probleemloos kunnen werken? 

Wat is je rol? 
Als Systeembeheerder ben je de spil in onze ICT-beheerorganisatie en zorg je ervoor dat onze klanten en collega’s probleemloos en veilig kunnen werken. Je primaire verantwoordelijkheid is kantoor automatisering. Je beheert, installeert en monitort werkstations en servers. Je onderhoudt het netwerk waaronder switches en firewalls. Je ondersteunt collega’s met applicatie- en netwerk gerelateerde vragen. Je zorgt – samen met je collega’s van de afdeling Service en ICT – voor een hoge beschikbaarheid van onze systemen. Je bent verantwoordelijk voor het maken van beleid en werkinstructies en het bijhouden van de CMDB. Je zorgt voor vernieuwing op het gebied van werkplekken en geef je technisch advies over de inrichting van nieuwe systemen.

Onze omgeving bestaat momenteel uit zo’n 70 werkplekken en 90 servers. Onze servers (Linux en Windows) en onze containers ten behoeve van applicatiehosting zijn ondergebracht in verschillende datacenters, waaronder Microsoft Azure datacenters. Wij nemen IAAS diensten af en hebben ook server hardware in eigen beheer. Onze ambitie is het neerzetten van de beste diensten in de cloud en een optimale werkplek voor onze collega’s op onze klanten te ondersteunen. Daarnaast willen wij zoveel mogelijk automatiseren zodat er tijd overblijft voor innovatie.

Wie zoeken wij?
Om je taken goed te kunnen uitvoeren beschik je minimaal over een afgeronde Mbo-opleiding ICT niveau 4. Je wilt het elke dag een beetje beter doen, dit door jezelf te ontwikkeling maar ook door verbeteringen door te voeren. Jij bent een sociaalvaardige energieke teamplayer.

Mocht je niet volledig voldoen aan onderstaande technische vaardigheden of mis je nog ervaring maar heb jij een sterke motivatie en de capaciteit om bij te leren, dan komen wij ook graag met je in gesprek.

Daarnaast herken je jezelf in het volgende profiel:

  • Algemene kennis van networking o.a. managed switches, wifi, VLAN, routing, firewalls en VPN-tunnels;
  • Grote affiniteit met IT beveiliging en IT beleid;
  • Bereid om ook buiten kantoortijden werkzaamheden te verrichten in geval van calamiteiten of onderhoud;
  • Ervaring met het inrichten en beheren van Windows 10 en Windows Servers, Active Directory, Exchange, MS SQL Server, webservers en VMWare;
  • Ervaring met scripting (PowerShell);
  • Een goed probleemoplossend vermogen.

Wie zijn wij?

Stratech is een professionele en betrokken organisatie met duidelijke Twentse roots die dichtbij haar klanten, partners en medewerkers staat. Wij streven naar trotse medewerkers met een hoog kennisniveau. Wij hebben veel kennis en ervaring in de nichemarkten waar wij actief zijn. Onze klanten zitten door heel Nederland en onze drijfveer is klanten helpen succesvoller te worden. Dit doen wij door het ontwikkelen van de beste producten en diensten voor onze niche markten. Door onze ervaring in de markten en de kennis van de (technische) processen, begrijpen wij welke behoeften er in de markt leven. Hierdoor passen onze producten en diensten optimaal bij de behoeften van onze markten en klanten. Wij weten complexe problemen terug te brengen naar gebruikersvriendelijke en praktische oplossingen. Dat dit werkt blijkt uit hoge scores op onze klanttevredenheidsonderzoeken.
We werken intensief samen met onze klanten en toonaangevende partners, waarmee we continu kennis van de markt delen. We communiceren rechtstreeks met gebruikers om feedback te verzamelen om onze producten en diensten voortdurend te verbeteren. Zo denken wij mee, voegen kennis toe en ontzorgen onze klanten.
Onze organisatie bestaat uit ruim vijfenzeventig medewerkers verdeeld over drie productgroepen (Recreatie, Logistiek & Industrie en Sociaal Financieel) met ondersteunende afdelingen. Stratech is in 30 jaar tijd uitgegroeid tot een succesvol en innovatief softwarebedrijf. In deze groei zijn wij echter onze informele en familiaire cultuur nooit verloren. Naast hard werken, professionaliteit en persoonlijke ontwikkeling staan collegialiteit en plezier in ons werk nog steeds voorop.

Hoe kun je solliciteren?
Spreekt de functie van Systeembeheerder jou aan? Solliciteer dan direct via het sollicitatieformulier! Heb je nog vragen over de vacature neem dan contact op met Hilco Kwast (Werving & Selectie) via 06 22 92 20 01 of h.kwast@tksgroep.nl om je interesse kenbaar te maken.