Assistent-Inkoper

Ganzeboom Transmissies is gevestigd in Almelo en is sinds 1968 een toonaangevend bedrijf in de Europese transmissiebranche. Wij leveren OEM- en aftermarketonderdelen uit voorraad voor o.a. transmissies, tussenbakken en differentieels. Deze zijn 24/7 te bestellen in onze webshop en worden  binnen 24 uur geleverd door heel Europa. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in revisie van versnellingsbakken, koppelomvormers en kleppenhuizen. Met meer dan 50 jaar ervaring is Ganzeboom uitgegroeid tot een innovatief bedrijf bestaande uit een team van 50 gecertificeerde specialisten. Kwaliteit, efficiëntie, kennis en duurzaamheid zijn de kernwaarden van onze visie en de focus van onze werkwijze. Dat vertaalt zich in een breed en betaalbaar productaanbod en betrouwbare dienstverlening.

Wij zijn op zoek naar een assistent-inkoper

Functieomschrijving:

Als assistent-inkoper bij ons ben je in contact met de leveranciers en met je interne collega’s. Je plaatst continue bestellingen bij leveranciers en zodra je merkt dat een leverancier niet tijdig kan leveren ga je op zoek naar alternatieven. Op basis van de inkooporders bewaak je de afgestemde prijzen en levertijden van de bestelde artikelen. Je onderneemt tijdig actie bij een dreigende overschrijding. Je bewaakt de inkoop- en verkoopprijzen in ons systeem en zorgt ervoor dat de verschillende documenten goed gearchiveerd worden. Jij bent bij deze functie, samen met de inkoper en één van de directieleden, de spin in het web voor wat betreft bestellingen, levertijden, alternatieven, backorders, manco’s, schades en garanties. Je zorgt ervoor dat er voldoende voorraad is, maar ook weer niet teveel, zodat je collega’s van de commerciële binnendienst kunnen verkopen en je collega’s van de logistieke afdeling alles tijdig, optimaal en op de juiste plek kunnen leveren.  Dit alles doe je in een gezellig én gemotiveerd team! De sfeer binnen ons bedrijf is informeel en iedereen staat voor elkaar klaar.  Ben jij er klaar voor om de schouders eronder te zetten en mee te groeien met dit prachtige familiebedrijf?

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Je hebt de mede verantwoordelijkheid over de voorraadhoogtes, bestellingen en levertijden.
 • Je bepaalt samen met de inkoper en onze directie wanneer en hoeveel er besteld moet worden, je gaat tijdig op zoek naar alternatieven met als doel een zo optimaal mogelijk voorraadniveau.
 • Je zorgt mede voor een juiste forecasting omtrent voorraden en bestellingen. Data is hierbij wat jou helpt om goed te kunnen voorspellen. 
 • Je bent/wordt mede het aanspreekpunt voor alle inkoop zaken binnen ons bedrijf. De onmisbare schakel tussen de logistieke afdeling, onze leveranciers en de commerciële afdeling daar waar het inkoopzaken betreft. 
 • Je bent regelmatig in contact met onze leveranciers en externe partijen en gaat samen met hen op zoek naar verbeteringen in het voorraad- en leverproces. 
 • Je krijgt energie van optimaliseren en verbeteren, maar ook van ad-hoc zaken.

Jouw specificaties:

 • Je hebt minimaal een afgeronde MBO-4 opleiding en enige ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je bent een echte regelaar, niet bang voor ad-hoc-werkzaamheden en jij weet hoe je de juiste producten op het juiste moment in ons magazijn krijgt.
 • Je bent proactief en kunt zelfstandig werken.
 • Afspraak is bij jou afspraak.
 • Je hebt een sterk analytisch vermogen én pragmatische kijk op zaken.
 • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden (Nederlands, Engels en Duits) en een groot leervermogen.

Heb je nog vragen of behoefte aan aanvullende informatie? Neem dan contact op met onze HRM functionaris Han te Koppele. Telefoon: +31(0)623421122 Solliciteren kun je door hem direct te mailen. Email: h.tekoppele@ganzeboom.net