TKS Groep heeft zich gespecialiseerd in de werving en selectie van mbo’ers, hbo’ers en wo’ers die toe zijn aan een stap in hun carrière. Daarbij richten wij ons vooral op organisaties in Oost-Nederland.

Dankzij frequente gesprekken met onze opdrachtgevers kennen wij hun wensen. Daarbij hoort het vervullen van een vacature op mbo-, hbo- en wo-niveau een moment voor verandering en ontwikkeling te zijn. Nieuwe medewerkers voor uw organisatie dienen te beschikken over een combinatie van kennis en vaardigheden, die cruciaal is voor het toekomstige resultaat van uw organisatie. Daarbij zijn de zachte criteria vaak nog harder dan de harde criteria als kennis en werkervaring.

In het geval van een vacature adviseren wij bij het opstellen van het functieprofiel. Om de meest aansluitende en gekwalificeerde kandidaten te werven, is er een duidelijk beeld van de organisatie nodig. Denk hierbij aan een vertaling van: missie, visie, strategie en cultuur.

Op basis hiervan zoeken wij kandidaten die daarbij het best aansluiten. Wij nodigen hen uit voor een eerste selectiegesprek en maken vervolgens een voorselectie. Pas wanneer wij overtuigd zijn dat de kandidaat aansluit bij de wensen van onze opdrachtgever, dus voldoet aan de functie-eisen en ook goed past binnen de organisatie, wordt de kandidaat aan de opdrachtgever voorgesteld.

Het speelveld

Voor het vinden van de juiste kandidaten maken we vooral gebruik van ons uitgebreide netwerk en onze eigen database. Daarnaast doen we deskresearch in diverse jobboards en cv databanken en maken we gebruik van diverse onlineplatforms. Door onze jarenlange ervaring in deze regio kennen we de lokale arbeidsmarkt door en door en weten we de juiste mensen te koppelen aan de gevraagde functies. Onze meer dan 30 jarige ervaring binnen de recruitment wereld in Oost-Nederland helpt ons hierbij.